Esker og kasser

Vi deler hovedsakelig fiber emballasje inn i 3 områder: Bølgepapp, massivpapp og kartong.

 

Bølgepapp brukes der man er ute etter stablestyrke, og produktet krever beskyttelse. Bølgepapp har også god isolasjon og brukes ofte som ytteremballasje til kartong.


Massivpapp brukes oftest til pelagisk industri der man fyller sild/makrell eller lodde i esken for så å sende dem inn på frysetunellen. Massivpapp gir god styrke og egner seg utmerket til innfrysning da pappen er relativt motstandsdyktig mot vann.

 

Kartong brukes oftest i mindre forpakninger der produktet skal profileres i butikk. Man pakker gjerne produktet i kartong emballasjen før innfrysning. Kartong har en fin overflate som muliggjør et komplisert trykk.

 

..

Kartong

Kartong ligger i tykkelse og stivhet mellom papp og papir. Kartong skiller seg fra papir ved at den er bygget opp av flere sjikt, noe som gir større stivhet enn papir ved samme gramvekt. Den begrepsmessige overgangen mellom papir, kartong og papp er ikke eksakt og er i mange tilfeller avhengig av bruksmønsteret. Kartong har vanligvis en høyere andel blekte, eller hvite fiberkvaliteter enn papp. Avhengig av bruksområdet, betegnes det som kartong når gramvekten er mellom 150 og 600 gram/m2.
 

Vi lagerfører:

 

  • 16,5 lbs blokk emballasje med voks med og uten hjørneklaffer
  • 15 lbs emballasje til fabrikk trålere
  • Ulike størrelser av våtpakk med kundens eget trykk

Innfrysningskasser laks og ørret

Vi tilbyr massivpappkasser for frossen oppdrettsfisk​ fra ledende norske produsenter (med og uten trykk).

 

Lagervarer:

 

25 kg kasse

Lokk 768 x 362 x 221 mm (336 stk per pall)

Bunn 760 x 352 x 220 mm (336 stk per pall)

 

40 kg kasse

Lokk 1140 x 387 x 210 mm (210 stk per pall)

Bunn 1130 x 375 x 210 mm (210 stk per pall)

 

Bølgepapp

Bølgepapp er et emballasjemateriale som først og fremst brukes til transport- og eksponeringsemballasje.

I Norge brukes det nærmere 250.000 tonn bølgepapp hvert år.

 

Bølgepapp består vanligvis av tre lag papir laget av cellulosefiber. Bølgepappen blir produsert ved en kombinasjon av to lag papir av fiber fra gran og furu, kalt liner (dekkpapir). Dette er limt til et bølget papir, derav navnet bølgepapp, som er laget av fiber fra bjerk, kalt flute. Limet som benyttes i produksjonen av bølgepapp er basert på maisstivelse, som er 100% biologisk nedbrytbart.

Disse tre lagene av papir er sammensatt på en måte som gir bedre styrke enn ett enkelt lag, og konstruksjonen gir bølgepappen kraftig stivhet og motstand mot slag og støt. Luftsirkulasjonen i rillene virker også som isolasjon som hindrer temperaturforskjeller. Etter at bølgepappen er produsert i store «flak», blir den kuttet og foldet i en uendelig variasjon av form og størrelse.

 

Fra lager selger vi mange ulike varianter til med og uten trykk.